Från idé till färdig skylt

I fem steg

Vi hjälper dig med framtagandet av skylt!

Från idé till färdig skylt är en process som kräver både kreativitet och teknisk kunnande - det är där vi på Skyltoco kommer in i bilden! 

Vi hjälper er med design, val av material, ska skylten ha belysning eller ska den vara utan? Önskar du en neonskylt, ledskylt eller fasadskylt? Vi vägleder med tips och råd, så långt du vill! När du som kund känner att alla val känns rätt, tillverkar vi skylten och monterar den!

När allt är klart har du en färdig skylt som effektivt och attraktivt förmedlar ditt budskap till allmänheten!

1. Första mötet

För att ditt skyltprojekt ska bli så bra som möjligt krävs en samsyn. För vad ni vill åstadkomma, vilka förutsättningar och vilka ramar som finns.

Det försöker vi ta reda på genom att gemensamt se skyltplatsen och ställa relevanta frågor. Vi behöver lära känna er profil och grafiska kommunikation.

Vi behöver se flöden förbi skyltplatsen och vilka infästningsmöjligheter som finns. Med lång erfarenhet kan vi ge tips och idéer men också fokusera på lösningar som är realistiska i förhållande till budget och ett eventuellt framtida bygglov. Vi fotograferar och mäter på skyltplatsen för att ta ansvar för att den slutgiltiga skylten kommer att passa.

2. Idé och koncept

Utifrån det vi har kommit överens om vid första mötet tar vi fram ett eller flera skyltförslag med fotomontage och belysningseffekter. Vi har som mål att återkomma med ett förslag inom 2-3 dagar men oftast går det fortare.

Vi träffar ofta rätt första gången men behöver förslaget justeras eller anpassas så görs det oftast med vändande E-post.

När vi är överens om ett eller flera förslag så tar vi fram en offert med bland annat skylt, montage, liftar och tillstånd.

3. Tillstånd och bygglov

När vi tillsammans kommit överens om en lösning som passar både estetik och budget hjälper vi oftast till med att ansöka om bygglov där så krävs. Vi söker godkännande av fastighetsägare, tar fram bygglovsritningar och kontrollplaner. Allt för att handläggningen skall gå så smidigt och snabbt som möjligt.

4. Produktion av skylten

Efter bygglov eller av er godkänt korrektur påbörjar vi produktionen.

Vi säkerställer färger, mått och konstruktion. Oavsett skyltlösning vi valt och oavsett vilket material vi använder så som LED, aluminium, akryl, stål, betong eller trä klarar vår produktion av att sammanfoga och skapa er unika skylt.

5. Montage av skylten

När skylten är klar, transporterar vi den till skyltplatsen, oavsett vart i Sverige, Norden eller Världen det må vara. Våra erfarna montörer ser till att skylten monteras korrekt och utifrån våra ritningar. Vi ser till att dom har alla hjälpmedel som krävs så som Sky-liftar, kranbilar samt dom tillstånd som krävs för arbetet så som TA-planer, avspärrningar osv.

Vill du få en kostnadsfri offert?

    Ditt namn


    Ditt telefonnummer


    Din e-post (obligatorisk)


    Captcha
    captcha