Skylt&Co – Din expert på kontrastmarkering i Göteborg

Kontrastmarkering är ett viktigt och lagstadgat steg enligt boverkets Byggregler ( BBR ) vid tillgänglighetsanpassning av offentliga lokaler.

skyltoco-border

Kontrastmarkeringar efter behov.

Kontrastmarkering är ett viktigt och lagstadgat steg enligt boverkets Byggregler ( BBR ) vid tillgänglighetsanpassning av offentliga lokaler. Det underlätta för personer med nedsatt synförmåga och andra orienteringssvårigheter att enklare hitta i lokalen och på samma gång förhindra olyckor. Kontrastmarkering kan utformas på en mängd olika sätt. Det vanligaste är prickar eller fyrkanter. Det blir tydligt men inte påträngande och passar utmärkt på kontor/ miljöer där samma personer vistas varje dag. För att sticka ut och göra kontrastmarkeringen lite roligare, kan man arbeta med andra mönster och former. Fråga oss gärna så tar vi fram en unik lösning för just ert företag.

Kontrastmarkering-glas-frost-canon
Kontrastmarkering-svart-vit-kontor

Hjälp besökaren med kontrastmarkeringar

Mer publika utrymmen där det vistas mycket nya personer eller där det är svårt att se glasytorna, brukar vi rekommendera tvåfärgad kontrastmarkering. Oftast monteras dessa i två höjder för att både sittande och gående skall uppmärksammas på glasen och förhindra olyckor.

Frågor & Svar
Kontrastmarkering

Vad är Kontrastmarkeringar?
Kontrastmarkering används för att tydliggöra t.ex ett glasparti, en nivåskillnad. Beroende på underlag så tillverkas kontrastmarkeringen i olika material. På glas är det i första hand folie som används.
Hur används kontrastmarkeringar?
Kontrastmarkeringen används för att skydda personer från att t.ex gå in i en glasruta, snubbla ner för en trappa eller lättare hitta handtaget på en dörr.
Hur ska Kontrastmarkering sitta?
Beroende på vilken effekt man vill åstadkomma finns det beskrivet i BBR (Boverkets byggregler) hur man skall placera kontrastmarkeringen. Är ni osäkra så ta gärna kontakt med oss så kan vi hjälpa till.
Vilken höjd ska Kontrastmarkering sitta på?
Kontrastmarkeringen skall sitta så att både sittande och stående ser markeringen. Den skall också vara tydlig och kontrastera mot bakomliggande miljö. 

Så funkar det

Vi skräddarsyr kontrastmarkering efter dina specifika behov

En långvarig investering som bygger varumärke och synlighet

Beställ kontrastmarkeringar
steg för steg

Varje projekt är unikt, och vi arbetar nära dig för att möta era önskemål. Vi erbjuder en helhetslösning, från design till installation. Vårt team säkerställer professionell och säker montering av din skylt.

1. Platsbesök
I dom flesta fall så behöver vi se skyltplatsen och dess förutsättning. Då ser vi över vilka infästningsmöjligheter det finns? hur skall skylten placeras för maximal synbarhet? Vilka färger, material behöver vi ta hänsyn till? I samband med platsbesöket så tar vi även kontrollmått för att säkerställa och garantera att skylten kommer att passa. Vi tar även mått för att veta vilka typer av lyfthjälpmedel vi kan tänkas behöva vid en installation.
2. Offert & skyltförslag
Efter vårt platsbesök, tar vi fram en förslagsritning och en offert för er att ta ställning till. Behöver vi ändra något? Storlek, färg eller placering görs dessa ändringar i både förslag och offert.
3. Order / produktion
När vi kommit överens om utformning och investering så startar vi produktionen. Ni får ett leveransdatum i samband med att produktionen startar.
4. Installation / montage
Skylten körs ut till skyltplatsen av montörerna. Vi ser till att rätt sky-lift, ställning eller kran finns till montörernas förfogande på montagedagen. 

Skyltexperten tipsar

Maximera synlighet med banderoll

Perfekta för evenemang, reklam och kampanjer. Låt oss hjälpa dig.

Skyltexperten tipsar

BIL
DEKOR

Få din bil att sticka ut med bildekor! Från subtila accenter till iögonfallande grafik - vi hjälper dig med det du behöver för att ge din bil ett unikt utseende. Kontakta oss idag för din egna unika bildekor

Skyltexperten tipsar

Synlighet är nyckeln!
Vi hjälper dig med din skylt.
Se alla alternativ.

Få hjälp

Vi guidar till rätt kontrastmarkering

Hjälp dina besökare med våra anpassade kontrastmarkeringar. Kontakta Skylt&Co idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att skapa rätt förutsättningar i er lokal. Våra skyltexperter säkerställer att er kontrastmarkering blir en del av helheten. 

nicklas-johansson-skyltoco-2

Nicklas Johansson

Skyltexpert

Direkt: 0734-17 65 90
Mail: nicklas@skyltoco.se

sckyltoco-skyltexpert-michael-high

Michael Skärby

Skyltexpert

Direkt: 0709-32 52 23
Mail: michael@skyltoco.se

skyltoco-få-en-skylt-offert

*Ring oss på 031 -99 55 88

©Skylt&co 2024

Reningsverksgatan 12, 421 47 Västra Frölunda

Skyltco-pos